Onze Voorganger

Mijn naam is Gerrit Lolkema en ik heb een passie voor Jezus.
Ik ben getrouwd met Sjoeke en samen hebben we drie kinderen mogen krijgen. Ze zijn volwassen en hebben het ouderlijk huis verlaten. Inmiddels hebben we ook twee prachtige kleindochters.

Op 29-jarige leeftijd ben ik radicaal tot bekering gekomen en besloot om mijn leven toe te wijden aan Jezus. Na mijn doop in de VBG Filadelfia in Franeker werd ik actief binnen het jeugdwerk in de gemeente. Al snel ontstond het verlangen om God te dienen in Zijn wijngaard. Ter voorbereiding op een bediening ben ik theologie gaan studeren aan de Evangelische Theologische Faculteit. Toen heette dit Bijbelinstituut België.

Na de studie theologie startte het werk in de wijngaard van de Heer. Als kinder, jeugd en recreatiemedewerker (KJ&R) van camping de Sikkenberg te Onstweddde. Aldaar heb ik ruim 6 jaar leiding mogen geven aan het KJ&R werk.

In 2005 kreeg ik een beroep om als voorganger te gaan dienen. Van 2005 tot 2015. Daarna werd ik naar Gorinchem geroepen en werd ik voorganger VEG Sion. Daar ben ik werkzaam geweest tot 2018.

Vanaf  1 januari 2018 ben ik gestart met Preach Prayer & Passion en kreeg onze bediening een andere invulling. Vanuit dit eigen bedrijf ben ik gemeenten, organisaties en mensen gaan ondersteunen. Vaak op grond van een specifieke ondersteuningsvraag. Naast diverse individuele trajecten met mensen heb ik de volgende gemeenten ondersteund: EG Kollumerzwaag; Gemeente Immanuel Dordrecht; EG Stadskanaal;  CG Huizen en EG De Graankorrel in Dedemsvaart.

Daarnaast werd ik ambassadeur voor Stichting de Ondergrondse Kerk (SDOK), freelancer bij de evangelische omroep en docent bij de Bethel gemeente in Drachten. Ook raakten we opnieuw verbonden met vakantie park De Sikkenberg en werd ik verantwoordelijk voor de coördinatie van het programma en het kinder, jeugd, recreatie en evangelisatie werk.

In 2021 groeide het verlangen om weer onderdeel te zijn van een gemeente. Een periode van bidden en onderzoek volgde. We kwamen met een aantal kerken in contact. Zo onstond ook contact met VBG Elim in Heerenveen. Voor mij en mijn echtgenote Sjoeke een bijzondere plaats, want we komen oorspronkelijk uit deze omgeving. Allebei hebben we onze middelbare schooltijd in Heerenveen doorgebracht. In juli 2022 begonnen de gesprekken en ons verlangen om ons aan deze gemeente te verbinden groeide. We raakten opnieuw overtuigd dat de Heer ons op een nieuwe plaats zou brengen. De leden van VBG Elim spraken zich in grote getale uit voor onze komst naar Heerenveen. Op 1 november ben ik gestart en sinds half november wonen we ook in het Friese Haagje. 

We willen nieuw enthousiasme brengen en mensen laten zien dat kiezen voor een leven met Jezus de beste keuze is die je kan maken.

Het is ons gebed dat de gemeente tot zegen mag zijn voor iedereen in Heerenveen en omgeving. En dat mensen die de diensten van VBG Elim bezoeken zich daar welkom zullen voelen.

Heb je vragen, bel of mail me gerust. Ik wil er voor je zijn. gerrit.lolkema@vbgheerenveen.nl of 06 52498553.