Modules

Naast het kiezen van een Themakring (enkel voor leden van de gemeente Elim) is het mogelijk om een module te volgen. Binnen de Modules zullen specifieke onderwerpen behandeld worden. Er worden vier modules aangeboden: Marriage Course, Introductiekring, Cursus Netwerk en Gebedscursus New Wine.

MARRIAGE COURSE

Zeven avonden voor alle echtparen die willen werken aan een sterke en blijvende relatie. Voor alle stellen, lang of kort getrouwd. De  cursus, die op christelijke uitgangspunten is gebaseerd, is heel praktisch en waardevol voor ieder stel, met of zonder christelijke  achtergrond. Een soort APK voor je huwelijk. Onderwerpen als: communiceren, conflicten oplossen, seksualiteit enz.

INTRODUCTIEKRING

Deze studie is een eerste – of misschien een hernieuwde – kennismaking met de grondbeginselen van het christelijk geloof. Waarom de Bijbel? Wie is God? Wie is Jezus? Wat doet de Heilige Geest? Wie ben ik als mens? Wat is bekering en moet dat? Daarnaast is er uitleg over de kerk/de gemeente. Samen delen, samen groeien. Er wordt ook iets over ‘het Elim-leven’ verteld. Over lid worden, de doop enz…

CURSUS NETWERK

Ga je mee op reis om te onderzoeken welke plaats God voor je heeft uitgezocht in de  gemeente? De cursus Netwerk biedt discipelen van Jezus Christus ondersteuning bij het zoeken naar hun bestemming. God heeft Zijn kinderen unieke gaven en talenten geschonken. We gaan de volgende zaken ontdekken: Je passie; waar wil je je voor inzetten? Je  geestesgaven; wat kun je het beste doen? Je persoonlijke stijl; hoe kun je het beste dienen? Door gesprekken met elkaar en door het (laten) invullen van een gaventest krijg je een steeds duidelijker beeld van jouw bedieningsprofiel.

GEBEDSCURSUS NEW WINE

De cursus is bedoeld voor het gebedsteam en pastoraal team. Daarnaast zijn alle gemeenteleden welkom om de cursus te volgen. Maximaal kunnen er 45 mensen deelnemen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: Bijbelse basis, Praktijk van ministrygebed, Genezing, Vervulling met de Heilige Geest, Vergeving, Luisteren naar God.

Meer info is te vinden op https://www.new-wine.nl/connect/ministry-gebed/ministry-cursus/