Jongeren 1/2 VO

Hallo, wij zijn Aris en Aly Leijendekker en wij geven leiding op de jeugdclubavonden voor jongeren van klas 1/2. Twee keer per maand komen we bij elkaar: op de tweede en vierde vrijdagavond van de maand. De avonden zijn in het gebouw van Elim van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Wat doen we op zo’n clubavond?

Het eerste kwartiertje is er even tijd om bij te kletsen of om bijvoorbeeld te tafeltennissen of darten. Daarna gaan we in een kring zitten en beginnen we met gebed. We hebben vaak wel wat mededelingen en soms worden er ook andere (soms persoonlijke) dingen met elkaar gedeeld.

Hierna zingen we een paar liederen met elkaar en hebben we een bijbelstudie (af en toe met een inleidend filmpje). We bespreken daarna in twee groepen een aantal vragen aan de hand van wat er in de Bijbel staat (neem je Bijbel dus mee!). Zo leer je niet alleen wat God ons door Zijn woord wil zeggen, maar je leert ook elkaar te begrijpen en naar elkaar te luisteren. Na de studie die we altijd met gebed afsluiten, is er drinken en chips. En als er dan nog tijd over is, doen we een spel met elkaar.

Het zijn altijd gezellige avonden. We hebben veel lol en we hebben ook goede en serieuze momenten met elkaar. Zo’n avond versterkt niet alleen de band tussen jullie als jongeren, maar ook met ons als leiding natuurlijk. Als groep proberen we ook aan mensen buiten onze groep te denken.  We sturen regelmatig een kaartje naar iemand (bijvoorbeeld bij ziekte, verdriet, geboorte, huwelijk).

Af en toe organiseren we een filmavond. Verder zijn er nog andere activiteiten zoals het jeugdweekend aan het begin van het seizoen en het pinksterweekend. Tijdens het pinksterweekend gaan we samen naar Opwekking in Biddinghuizen.

Zit jij in klas 1/2 en ben je nieuwsgierig geworden? Kom gerust een keer langs. Je bent van harte welkom!
Voor meer informatie kun je mailen naar info@vbgheerenveen.nl.

Tot ziens!

Groeten van Aris en Aly