Bijbelstudie: Bouwstenen voor je leven les 4 Samen bidden

Een korte overdenking van Jan van der Weg.

Vragen

  1. Suggesties voor bidden in het gezin: (We gaan hier van de veronderstelling uit dat beide ouders gelovig zijn)
  2. Kom als gezin op regelmatige tijdstippen samen voor bijbellezen en daarop aansluitend gebed (bijvoorbeeld na het eten of op een vaste tijd van de week).
  3. Neem ‘s morgens enkele minuten tijd om voor de plannen en dagtaken van elkaar te bidden.
  4. Bid voor je kinderen dat God ze op weg naar school en in het verkeer bewaart, dat Hij hen tegen verderfelijke invloeden beschermt, dat ze op school goed mee kunnen en dat ze zich in elk opzicht (lichamelijk, psychologisch en geestelijk) op positieve wijze ontwikkelen.
  5. Bid als ouders samen met je kinderen, bijvoorbeeld aan het begin van de dag of als ze naar bed gaan. Geef ook je kinderen de kans zich in gebed tot God te richten. Moedig hen aan, ook door jouw persoonlijk voorbeeld, Hem te danken voor mooie ervaringen en Hem om hulp te bidden als zich problemen voordoen.
  6. Beëindig als huwelijkspartners samen de dag met gebed. Geef alle dingen uit je persoonlijk leven en gezinsleven in Zijn hand.
  7. Let erop dat bidden als gezin niet een eentonige routine- aangelegenheid wordt. Geef daarom je gemeenschappelijk gebedsleven nieuwe impulsen, bijvoorbeeld door gebeds- kaarten of door een muurbord, waarop je foto’s van ‘jullie’ zendelingen, familieleden en vrienden aanbrengt. Gebruik gebedsbrieven van verschillende organisaties.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *